Hier heb je 5 tips tegen rimpels!

Hier heb je 5 tips tegen rimpels!

Hoe kun je rimpels voorkomen? 5 tips die je iedere dag kunt doen om ze te bestrijden

 

Hierbij de 5 dagelijkse dingen die je kunt doen om rimpels en fijne lijntjes te voorkomen:

 

1. Antioxidanten

Antioxidanten zoals vitamine C en E helpen je huid te beschermen tegen vrije radicalen – instabiele atomen die de huidcellen kunnen beschadigen – die kunnen worden veroorzaakt door omgevingsfactoren zoals UV-straling, vervuiling, roken en ongezond voedsel.

2.  Smeer veel zonnebrandcrème

Het toevoegen van bescherming tegen de zon aan je dagelijkse routine kan een van de beste manieren zijn om voortijdige rimpels te voorkomen. De SPF’s van vandaag zijn transparant, comfortabel en zitten vaak boordevol extra huidverzorgingsvoordelen. En vergeet niet dat bescherming tegen de zon ook werkt door het dragen van hoeden, zonnebrillen en zonbeschermende kleding.

 

3. Controleer je stressniveau

Als je je stress niet reguleert, kan dit leiden tot voortijdige lijntjes en rimpels. Chronische stress resulteert in een constante stroom cortisol die zich door je lichaam en huid verspreidt. Stress zet de huid onder druk door het vermogen van de huid om essentieel water vast te houden te verminderen, wat de beschermende huidbarrière kan beschadigen en rimpelvorming kan veroorzaken. Wat je ook doet om te ontspannen en het stressniveau laag te houden, doe het dagelijks, of dat nu ademhalingsoefeningen zijn of uitgebreid koken is.

4. Maak van hydratatie een prioriteit

Een droge huid benadrukt fijne lijntjes en rimpels, maar wanneer de huid zowel van binnen als van buiten goed gehydrateerd is, ziet ze er voller en gezonder uit. Als aanvulling op je dagelijkse waterinname, voeg je hyaluronzuur toe. Het is een van nature voorkomende stof in de huid waarvan we minder produceren naarmate we ouder worden. Door het plaatselijk op de huid aan te brengen, kun je fijne lijntjes weer opvullen en een glad, soepel uiterlijk ondersteunen.

5. Kijk verder dan alleen je huidverzorgingsroutine

Andere keuzes in het leven kunnen ook bijdragen aan vroegtijdige veroudering. Minimaliseer de inname van suiker en alcohol (die de huid uitdrogen), terwijl je de inname van fruit en groenten juist moet verhogen. En natuurlijk kan regelmatige lichaamsbeweging de bloedsomloop door je hele lichaam verhogen, inclusief de huid.

Damla Imanci

Leave a Reply

Spaarpunten
 • Maak een account aan
  100 punten
 • Doe een aankoop
  Verdien 5 punten voor elke  1,00 die u uitgeeft
 • Volg ons op Instagram
  250 punten
 • Like ons op Facebook
  250 punten
 • Beoordeel ons op Google
  750 punten
 • Andere uitnodigen

  250 punten
 • Verdien aan iemand anders aankoop
  750 punten
 • Plaats 5 bestellingen
  1000 punten
 • Punten inwisselen voor waardebon/kortingscode

   5,00 = 500 Point

Meer weten over Spaarpunten?